Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞ Knížecí jatýrka s rýží

Vlastní recept od Honzy Pilse         

 

Suroviny:

500g drůbežích jatýrek

2 velké cibule

slunečnicový olej

máslo

červená kapie

žlutá kapie

zelená kapie

uzená krkovice

portské víno

jarní cibulka

sušená paprika

sůl

pepř

 

Recept:

Drůbeží játra vyjmeme z obalu, dobře opláchneme a pokrájíme na menší kousky. Připravíme si velikou pánev, v které rozpálíme olej a nasypeme do něj pokrájené velké cibule. Cibule rozkrojíme nejprve na dvě poloviny, z kterých krájíme plátky (cibule se tak v pokrmu zcela rozpustí). Když máme cibuli osmaženou do mírně sklovata, přisypeme pokrájená játra. Smažíme je zprudka, dokud nejsou ze všech stran zatažená. Teprve pak přidáme pokrájené kapie a jarní cibulku. Dusíme asi 5 minut, teprve nyní přichází na řadu koření a sůl podle chuti, dominovat by ale měla sušená paprika. Vše dobře promícháme a vlijeme půl deci portského vína na provonění, necháme dusit dalších 5 minut a stáhneme plamen. Výslednou tmavě fialovou šťávu zahustíme lístečkem másla. Podáváme s uvařenou a nesolenou rýží posypanou čerstvou petrželí.

Dobrou chuť!