Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

 

۞   Kuřecí prsa v jemně pikantní paprikovo-smetanové omáčce

 

4 porce

 

4 kuřecí prsa

máslo

2 střední cibule

sůl

pepř

špetka chilli

jíška z másla a hladké mouky

50 g mleté červené papriky (nejlépe maďarské)

300 ml mléka

350 ml smetany

500 ml kuřecího vývaru

 

V rozpáleném kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Maso osolíme, opepříme a přidáme do kastrolu k cibuli. Společně restujeme, dokud cibule nezrůžoví. Opečené maso vyjmeme, k cibuli přidáme mletou papriku, chilli a zarestujeme. Maso vrátíme do kastrolu, zalijeme kuřecím vývarem a přikryjeme pokličkou. Asi po 20 minutách přidáme jíšku. Dalších 25 minut dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a do omáčky vlijeme smetanu a mléko. V mixéru omáčku rozmixujeme dohladka a přecedíme ji přes jemné síto. Kuře vrátíme do omáčky a podáváme.

 

 

.