Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞ Pikantní roštěná à la hrabě Esterházy

 

4 porce


600 g hovězího zadního roštěnce, 60 g sádla, 30 g másla, 2 dl zakysané smetany, 2 mrkve, 2 petrželové kořeny, 1 cibule, 4 lžíce mouky, 20 g kaparů, 1 lžička hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, sladká mletá paprika, pepř, sůl

Maso naklepejte, tuk na okrajích prořízněte. osolte a opepřete, lehce posypte moukou. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na nudličky.

Na sádle osmahněte cibuli, přidejte mrkev a petržel. Po chvilce zalijte trošku vody a citronové šťávy, přikryjte pokličkou.


Na jiné pánvi opečte zprudka na másle z obou stran roštěnky. Opečené vložte do pekáčku a posypte nakrájenými kapary, potom osmaženou zeleninou. V zakysané smetaně rozmíchejte hořčici a mletou papriku, směs nalijte na maso a zeleninu. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi 30 minut. Podávejte s nudlemi.

 

Celý recept i s historií tohoto jídla je zde