Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

A jeden recept od Martina Formánka               

۞  Vepřové koleno jedna báseň        

                        (Recept pro mlsné huby)               

 

 

Suroviny: vepřové koleno, česnek, francouzská hořčice, pivo, sůl (množství: vše cca přiměřeně, přiměřeně …)

Postup: 

Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně ho potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme na podestýlku do pekáče ... Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalejeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do „domácího krematoria“ – rozpálené trouby.

Pak už jenom vydržet, dokud není masíčko se zlatavě opečenou kůrčičkou hotové a můžeme ladit chuťové buňky!