Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞ Porc à la moutarde dijonnaise - Vepřová  (à la) Haisová

prvotřídní recept od Blanky Haisové    

fotku (jídla) prej dodá... jen aby!

 

750 g kýty

50 g slaniny

40g másla

2 cibule(i jarní cibulka píše)

3 - 4 mrkve ( větší)

4 kuličky pepře

4 jalovčinky

3 kuličky nového koření

2 lžíce Francouzské hořčice

citronová šťáva

3/4 bílého jogurtu ( nebo 1,25dc smetany)

 

Postup: V pekáči opečeme na proužky krájenou slaninu, máslo, mrkev, nadrobno pokrájenou cibuli.. Kýtu potřeme ( hodně ) hořčicí, vložíme do pekáče, přidáme koření a citronovou šťávu, trochu soli. Pečeme pod pokličkou ( tedy dusíme),  podléváme, poléváme. Když je maso měkké jako dort, přidáme jogurt a dochutíme dle potřeby. Kuličky vylovíme, ale zeleninu necedíme!. Příloha - noky, rýže, nudle.

Dobrou chuť, mlsouni!