Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞  Lín na másle s brambory a omáčkou Beurre Pink

 

Více na

۞ Fishday 15.12.2012

 

Vykuchaného a očištěného lína osolíme, okořeníme drceným kmínem, popř. pepřem. Necháme chvíli odpočinout. Rybu vložíme do zapékací misky vyložené plátky másla, pár jich dáme i navrch. Pečeme při 180 °C cca 40 minut. V polovině rybu otočíme a mírně podlijeme vodou. Občas přetřeme vypečenou štávou.

 

 

Brambory v páře

Brambory nakrájíme na tenčí plátky (pokud jsou pěkné tak i se slupkou), vložíme na pařáček do kastrolu s horkou vodou, na povrch pohodíme trochu hrubé soli, případně pár snítek petržele. Vaříme přikryté cca 12 – 15 minut.

 

Omáčka Beurre Pink (© Cuketka.cz)

Sklenka růžového vína

1/3 sklenky červeného vinného octa

půlka menší červené cibule

červený pepř, sůl

cca 80 g másla

Víno s octem, nadrobno nakrájenou cibulí a pepřem svaříme, až se zredukuje na cca 2 lžíce tekutiny. Těsně před podáváním přivedeme znovu k varu, stáhneme z ohně a vmícháme kostky vychlazeného másla. Osolíme a ihned podáváme. Nesmí vychladnout.

 

Doporučené vínoíno: Zweigeltrebe rosé 2011, Vinařství Koráb