Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞ Kapr podle pana Voka

 


recept od Dáši:

Asi 1 kg kapřích porcí, sůl, 200g másla, kořenová zelenina, 1 cibule, divoké
koření, 0,5 l rybího nebo masového vývaru, 1 lžíce dobré hořčice, 2 dl bílého
vína, kapary, 1 lžíce hl. mouky, popř. čerstvé houby

V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém krátce opečeme nasolené porce, aby se
uzavřely. Maso dáme stranou a do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu,
cibuli a koření. Chvíli restujeme, čímž získáme voňavý základ. Když začne
zlátnout, zalijeme ho vývarem, asi 5 minut povaříme a přecedíme.

Do čisté šťávy přidáme hořčici, víno a kapary popř. houby. Vložíme do toho porce kapra a vše
dusíme pod poklicí, aby se všechny suroviny rozležely a maso nabralo jejich
typickou vůni. Za 10-15 min. můžeme být hotovi. Potom opatrně porce vyndáme na
nahřátou mísu a omáčku ještě zahustíme hl. moukou rozkvedlanou v trošce vody,
tak aby byla příjemně hladká a hustá. Na talíři jednotlivé porce přelijeme
omáčkou.

Já jsem kapra vykostila a výborně se k tomu hodí brambory pečené i vařené.
Moc se Ti, stěhováku, omlouvám, ale měla jsem zdravotní problémy, tak jsem neměla
náladu, nezlob se. Ten kapr je fakt úžasnej, tak doufám, že Ti bude chutnat. Pak
dej vědět, jak chutnal.

Měj se a pozdravuj pa Dáša Nováková - Netáhlová