Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞   Těstoviny s omáčkou z opečených červených a žlutých paprik s česnekem a bazalkou

4 porce

 

3 masité papriky (2 červené a 1 žlutá nebo naopak)

16 – 20 čerstvých lístků bazalky

2 lžíce olivového oleje extra panického

4 oloupané stroužky česneku

sůl

pepř

2 lžíce másla

2/3 šálku čerstvě nastrouhaného sýra parmigiano-reggiano

500 g těstovin

 

  1. Papriky omyjeme ve studené vodě a podélně je rozkrojíme. Odstraníme jádřince a semínka. Škrabkou na brambory je oloupeme. Podélně je rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm a pak je zkrátíme překrojením na poloviny.
  2. Pod studenou tekoucí vodou omyjeme lístky bazalky a měkkou utěrkou nebo papírovým ubrouskem je utřeme dosucha. Větší lístky roztrháme na několik kusů.
  3. Vezmeme větší pánev na smažení, do které se pohodlně vejdou všechny papriky. Dáme do ní olivový olej a česnek a na středním plameni smažíme česnek, dokud nemá oříškově  hnědou barvu. Pak ho vyjmeme a vyhodíme.
  4. Přidáme papriky a na vyšším plameni je za stálého míchání dusíme. Papriky jsou hotové, když jsou měkké, ne však rozbředl0. Přidáme přiměřenou dávku soli a pepře a sejmeme pánev ze sporáku. Omáčku mírně prohřejeme před promícháním s těstovinami.
  5. Když se už chystáme scedit těstoviny, dáme do hrnečku rozpustit na mírném plameni máslo. Mělo by být tekuté, ale nemělo by prskat.
  6. Smícháme uvařené a scezené těstoviny s obsahem pánve na smažení, přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaný parmezán a bazalku a důkladně vše promícháme.
  7. Hotový pokrm ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem ve zvláštní misce.