mleté balkánské frikadely

Tak tenhle recept považuji za jeden z nejlepších, přestože je neuvěřitelně jednoduchý! Stačí dobře promíchat jeden hmotnostní díl balkánského sýra se třemi díly mletého libového telecího nebo hovězího masa. A to je vše! Nechte odležet  pár hodin v lednici, občas promněte, aby se sýr s masem co nejlépe spojil. Ovšem malé hrudky sýra nejsou na škodu, při tepelné úpravě se roztečou. No a z této hmoty já nejradši dělám malé tenké biftečky, které rychle, zprudka a bez oleje opeču. Ale maso se dá upéct i jako sekaná  nebo šišky či kuličky, ad libitum! Doporučuji již nesolit, balkánský sýr je slaný dost, a ani ničím jiným nedochucovat, chuť  je naprostoto dokonale vyvážená! Jako příloha se hodí pečivo, bramborová kaše či něco jiného – dle Vaší velectěné chuti!

Dokonalý chuťový akord doladí olivy a sušená rajčata.

Dobrou chuť.

A kdo má rád hamburgery, neznám lepší náplň…