Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞   Červená řepa s celerem a mrkví podle Vládi Pavlíčka

 

3 velké červené řepy

1 celer

3 velké mrkve

menší cuketa

česnek

zelená cibulka

200 g balkánského sýra

sůl, je-li potřeba

drcený kmín

kurkuma

chilli koření

(anebo jiné pálivé koření, např. čerstvě mletý pepř)

 

Nakrájíme červenou řepu, celer, mrkev a cuketu na větší kostky. Zeleninu orestujeme  na olivovém oleji, ochutíme několika stroužky česneku, drceným kmínem, kurkumou a chilli kořením, případně lehce osolíme, podlijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Když je směs skoro měkká, zamícháme do ní nakrájenou zelenou cibulku a balkánský sýr. Pod pokličkou na závěr krátce podusíme, až se nám vytvoří růžová omáčka, a můžeme konzumovat s rýží, pečivem anebo jen tak.

 

.