Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

 

۞   Telecí na paprice

 

4 porce

 

1 kg telecí plece nebo kýty

500 ml smetany

4 cibule

bobkový list

celý pepř

nové koření

1 lžíce rajského protlaku

1 lžíce cukru

80 g sladké mleté papriky

masový vývar

máslo

hladká mouka

sůl

pepř

 

  1. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 3 minuty blanšírovat a scedíme.
  2. Cibulku nakrájenou najemno, polovinu množství másla a koření restujeme v kastrolu dorůžova. Přidáme spařené kostky masa, lžíci cukru a protlaku, sůl a pepř a opékáme asi 5 minut.
  3. Zaprášíme sladkou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme a dáme do mísy, omáčku zahustíme jíškou a povaříme alespoň 30 minut.
  5. Ke konci přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.
  6. Podáváme nejlépe s vaječnými těstovinami.

 

.