Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞  Vepřová panenka marinovaná v petrželce a česneku s bylinkovým máslem

 

4 porce

 

800 g vepřové panenky

8 stroužků česneku

1/2 šálku jemně sekané petrželky

1/2 šálku olivového oleje

150 g másla

směs čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián)

sůl

pepř

 

Česnek a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. V této marinádě necháme špalíčky panenky naložené několik hodin, nejlépe přes noc. Máslo utřeme s bylinkami, solí a pepřem. Na troše olivového oleje upečeme panenku dorůžova – nejdříve zprudka, poté pečeme velmi pozvolna asi hodinu, během opékání potíráme střídavě marinádou a bylinkovým máslem. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory s petrželkou.

 

 

.