Logo 220v
DOMU RECEPTY ŠACHY HUDBA MATIKA A FYZIKA FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX Left menu

۞ Mexické posolé

OLÉ!

1 celé kuře

1 velká cibule

6 stroužků česneku

3-4 pečené červené papriky

1 – 2 plechovky kukuřice

hrstička hřebíčku (nutný!)

sůl

citrón

oregano (není nutné)

pasta z chili  papriček (do talíře pro zájemce)

Do velkého hrnce s vodou vložíme kuře, osolíme, přidáme oloupanou cibuli, do níž jsme napíchali všechny hřebíčky, a celé oloupané stroužky česneku. Vaříme. Když je kuře měkké, vyjmeme ho z vývaru, obereme od kostí a kůží a maso nakrájíme na kostičky. Dáme do misky.

Do vývaru přidáme opečené a oloupané červené papriky. Ty buď koupíme sterilované, nebo si je připravíme sami. (Do trouby dáme na sucho péct omyté papriky i s jádřincem, po nějaké době se trochu nafouknou a zčernají – to je znamení, že jsou hotové. Když vystydnou, tak je oloupeme, jádřinec vyhodíme.) Vývar, cibuli, česnek, hřebíček a papriky pořádně rozmixujeme. Dáme znovu vařit, přidáme kukuřici, případně oregano a maso, prohřejeme a hotovo.

Poté, co polévku dáme na talíře, přidáme citrón (nutné), případně chilli pastu. Můžeme přikusovat tortilly, drsoňové syrovou cibuli atd.  Tato polévka dobře poslouží i jako hlavní jídlo!

 

 

.