Logo 220v
DOMU MATIKA A FYZIKA RECEPTY FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX ŠACHY HUDBA Left menu

۞ Sulcovaný kapr


suprprvotřídní recept od Blanky Haisové                 

 

(...tak todlenc je teda fakt božská Manna manna tap tý ta dada...škoda, že Vánoce jsou jen jednou do roka!)

omyté porce kapra
mrkev
celer
petržel
civule
nové koření
pepř celý
bobkový list
sůl
ocet
želatina



Příprava:
Zeleninu ( vcelku) a koření uvaříme do poloměkka, do vývaru dáváme postupně vařit porce kapra (před vložením ryb vývar ochutnáme, trochu dochutíme). Vařené maso klademe na mísy a můžeme je zdobit nakrájenou vařenou zeleninou. Hotový vývar necháme trochu zchladnout, přecedíme a přidáme namočenou želatinu ( cca 20g na 1/5l vývaru ). Opět zahříváme až na " první bublinku". Jak se objeví, stahneme z plotny, necháme trošku zchladnout a opatrně nelijeme na porce ryb, až budou celé zakryté. Necháme v chladu ztvrdnout. Asi 3-4  hodiny. Pokud by rosol neztuhl ani do druhého dne, vše slijeme, přidáme ještě jeden pytlik želatiny a znovu zahřejeme na první bublinku, vrátíme na ryby a čekáme.

Modrou chuť!

 

 

 

 

 

.