۞ Indonéský ayam
(rozpis pro 4 osoby)
4 kuřecí prsa
2 cibule
6 stroužků česneku
olej
2 plechovky loupaných rajčat
sladká, nebo polosladká sojová omáčka (např. značka ABC)
skořice celá
muškátový oříšek
(bílý pepř)
Nakrájíme maso na kostičky, promícháme s trochou sojové omáčky a dáme na chvilku odležet.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky, dáme zpěnit na olej. Na ni přidáme maso a osmahneme, přidáme nakrájená rajčata z plechovky, nadrcený česnek a téměř celou sojovou omáčku. Nezapomeneme dát jeden velký kus celé skořice. Dusíme asi hodinu bez pokličky. Důležité je, aby se delším dušením natáhly všechny chutě do jídla. Můžeme přidat trochu bílého pepře a nakonec MUSÍME do jídla nastrouhat asi půlku muškátového oříšku. Vyjmeme skořici a servírujeme.
Podáváme s rýží (nejlépe basmati), kterou ani nemusíme solit.
.