۞ Telecí na paprice
4 porce
1 kg telecí plece nebo kýty
500 ml smetany
4 cibule
bobkový list
celý pepř
nové koření
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce cukru
80 g sladké mleté papriky
masový vývar
máslo
hladká mouka
sůl
pepř
- Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 3 minuty blanšírovat a scedíme.
- Cibulku nakrájenou najemno, polovinu množství másla a koření restujeme v kastrolu dorůžova. Přidáme spařené kostky masa, lžíci cukru a protlaku, sůl a pepř a opékáme asi 5 minut.
- Zaprášíme sladkou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme a dáme do mísy, omáčku zahustíme jíškou a povaříme alespoň 30 minut.
- Ke konci přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.
- Podáváme nejlépe s vaječnými těstovinami.
.