Logo 220v
DOMU MATIKA A FYZIKA RECEPTY FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX ŠACHY HUDBA Left menu

۞  Quiche lorraine

1 listové těsto

3-4 kysané smetany

4 vejce

šunka

žampióny

pórek

10 dkg sýra se zelenou plísní

sůl, případně petrželka

Listové těsto rozválíme na plech. Do misky dáme smetanu, vajíčka, trochu soli a rozmícháme. Do vzniklé hmoty přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na plátky nakrájené žampióny a na kousky nakrájený a spařený pórek. Vše zamícháme a vzniklou hmotu nalijeme na těsto. Poté přidáme na kostičky nakrájený sýr.

Déme péci do trouby, která je rozehřátá na 250°C, stáhneme na 200°C a pečeme asi třicet minut.

Varianty: Quiche můžeme po upečení posypat zelenou petrželkou.

                 Do směsi můžeme přidat trochu muškátového oříšku.

                 Místo žampiónů dáme chřest, nebo místo pórku.

Co ještě můžeme použít? Anglickou slaninu, špenát, rajčata, kousky lososa…

 

.