۞ Červená řepa s celerem a mrkví podle Vládi Pavlíčka
3 velké červené řepy
1 celer
3 velké mrkve
menší cuketa
česnek
zelená cibulka
200 g balkánského sýra
sůl, je-li potřeba
drcený kmín
kurkuma
chilli koření
(anebo jiné pálivé koření, např. čerstvě mletý pepř)
Nakrájíme červenou řepu, celer, mrkev a cuketu na větší kostky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji, ochutíme několika stroužky česneku, drceným kmínem, kurkumou a chilli kořením, případně lehce osolíme, podlijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Když je směs skoro měkká, zamícháme do ní nakrájenou zelenou cibulku a balkánský sýr. Pod pokličkou na závěr krátce podusíme, až se nám vytvoří růžová omáčka, a můžeme konzumovat s rýží, pečivem anebo jen tak.
.