Logo 220v
DOMU MATIKA A FYZIKA RECEPTY FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX ŠACHY HUDBA Left menu

۞ Dhal z červené čočky

(Anička)

4 porce:

½ šálku červené čočky

1 lžíce pálivé karí pasty (nejlépe červené)

1 cibule

2 mrkve

1 kokosové mléko (stačí malá plechovka)

slunečnicový nebo olivový olej

sůl, mletý pepř

vařící voda

Cibuli nasekáme najemno a osmažíme ji na rozpáleném oleji v hrnci dosklovata. Přidáme čočku a smažíme 1-2 min., občas promícháme. Přidáme mrkev nakrájenou na malé kousky a opět chvíli smažíme. Pak vmícháme karí pastu a 2 šálky vařící vody. Nakonec přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme přikryté, až čočka změkne a směs zhoustne. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem naan nebo s rýží (jasmínovou nebo basmati). Můžeme ozdobit čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!

 

.