۞ Dhal z červené čočky
(Anička)
4 porce:
½ šálku červené čočky
1 lžíce pálivé karí pasty (nejlépe červené)
1 cibule
2 mrkve
1 kokosové mléko (stačí malá plechovka)
slunečnicový nebo olivový olej
sůl, mletý pepř
vařící voda
Cibuli nasekáme najemno a osmažíme ji na rozpáleném oleji v hrnci dosklovata. Přidáme čočku a smažíme 1-2 min., občas promícháme. Přidáme mrkev nakrájenou na malé kousky a opět chvíli smažíme. Pak vmícháme karí pastu a 2 šálky vařící vody. Nakonec přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme přikryté, až čočka změkne a směs zhoustne. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem naan nebo s rýží (jasmínovou nebo basmati). Můžeme ozdobit čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!
.