۞ Mleté balkánské frikadely
Ilustrační foto, až je budu dělat, dodám vlastní originál!
Tak tenhle recept považuji za jeden z nejlepších, přestože je neuvěřitelně jednoduchý! Stačí dobře promíchat jeden hmotnostní díl balkánského sýra se třemi díly mletého libového telecího nebo hovězího masa. A to je vše! Nechte odležet pár hodin v lednici, občas promněte, aby se sýr s masem co nejlépe spojil. Ovšem malé hrudky sýra nejsou na škodu, při tepelné úpravě se roztečou. No a z této hmoty já nejradši dělám malé tenké biftečky, které rychle, zprudka a bez oleje opeču. Ale maso se dá upéct i jako sekaná nebo šišky či kuličky, ad libitum! Doporučuji již nesolit, balkánský sýr je slaný dost, a ani ničím jiným nedochucovat, chuť je naprostoto dokonale vyvážená! Jako příloha se hodí pečivo, bramborová kaše či něco jiného, dle velectěné chuti! Dokonalý chuťový akord doladí olivy a sušená rajčata.
Dobrou chuť.
A kdo má rád hamburgery, neznám lepší náplň...