Logo 220v
DOMU MATIKA A FYZIKA RECEPTY FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX ŠACHY HUDBA Left menu

۞  Událost roku 2012:

9. ledna 2012 prošel kolega Jarda Solfronk              

těžkým soukolím náročného konkursu na uvolněné místo kuchaře - specialistu v naší Kulinářské s.r.o.

za Aničku Dušičku Tomáškovou odejivší na dovolenou.

Mateřskou.

 

Zkoušku složil na výbornou tímto skvělým receptem:

 

۞ Sicilské masové koule

4 porce

500g mletého masa (ideálně telecí)
2 malé cibule
hrstka petrželkové nati
100g jemně strouhaného pecorina
3 hrsti strouhanky (+trochu na obalení)
2 vejce
700g passaty (italský rajčatový protlak)
500g špaget nebo jiných dlouhých těstovin
na špičku nože muškátového oříšku, špetka oregana
olivový olej, sůl, pepř

1. Nasekejte nadrobno petrželku a 2 cibule.
2. Polovinu cibule a petrželku dejte do středně velké mísy, přidejte mleté maso, pecorino, strouhanku, vejce a muškátový oříšek, osolte a opepřete. Dobře promíchejte a tvořte v namočené dlani koule velikosti vlašského ořechu, které nakonec zlehka obalte ve zbylé strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi 1cm vysokou vrstvu olivového oleje a při střední teplotě krátce osmahněte ze všech stran postupně všechny masové koule. Odkládejte na talíř vyložený savým papírem. Použitý olej slijte.
4. Ve větší pánvi nechte na olivovém oleji zesklovatět zbytek cibule (je-li jemně nasekaná, bude to trvat jen chvilku) a přidejte protlak. Po pár minutách přidejte koule, špetku sušeného oregana a nechte probublávat pod pokličkou při velmi mírné teplotě 2-3hodiny. Nezapomínejte omáčku průběžně kontrolovat a podlévat trochou vody vždy, když je potřeba. Pokud byste tolik času neměli, stačí i hodina - omáčka jen bude méně silná.
5. Na závěr zlehka promíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte posypané pecorinem.

 

Výsledek byl naprosto báječný, blahopřejeme! Jardo, vítej mezi vyvolenými!