Logo 220v
DOMU MATIKA A FYZIKA RECEPTY FOTKY VŠEMOŽNÉ ROZLIČNOSTI LINX ŠACHY HUDBA Left menu

۞ Toskánská vepřová pečeně na červeném víně s brambory

 

4 porce

 

600 g vepřové pečeně

4 stroužky česneku

hrst čerstvého rozmarýnu

sůl

pepř

olivový olej extra panický

0,5 l dobrého červeného vína

800 g brambor

 

Stroužky oloupaného česneku nasekáme najemno a smícháme se solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem. Do masa na pečeni uděláme nožem z obou stran poměrně hluboké zářezy, do kterých důkladně vetřeme aromatickou směs. Zbytkem směsi potřeme maso i na povrchu. Takto připravenou pečeni rychle osmahneme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran a ihned sundáme z pánve.

Oloupané, omyté a osušené nové brambory nakrájíme na stejně velké stroužky a vyložíme jimi dno na pekáče. Pokapeme olivovým olejem a posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Na vrstvu brambor položíme připravenou orestovanou pečeni a dáme péct do trouby rozehřáté na cca 180 – 200 °C
na dobu 45 – 60 minut. Maso i brambory během pečení občas podléváme směsí vína, vody a olivového oleje, aby se nevysušilo.

Pečeni podáváme nakrájenou na tenké plátky, politou šťávou a s bramborami.

 

Čekankový salát s jogurtovým dresinkem

 

500 g bílé čekanky

500 g kvalitního bílého jogurtu

25 g olivového oleje extra panického

1 svazek pažitky

pepř

sůl

 

Čekanku omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kousky. Jogurt, olivový olej, sůl, pepř a sekanou pažitku smícháme v chutný dresink.

 

 

.